Bivak17.jpg
V20243.jpg
Ski4.jpg
Phantasia1.jpg

tcologo-8-klein

 

 >> NIEUWE BESTUURSLEDEN GEZOCHT !! <<

We zijn altijd op zoek naar nieuwe bestuurleden of mensen die willen ondersteunen/meedenken. Indien je belangstelling hebt bel, app of mail even via de onze contactgegevens (Hoofdmenu > Contact).

 

Wat is het Tiener Comité Oerle (TCO)

TCO is een Stichting, opgericht door enkele enthousiaste ouders uit Oerle, die activiteiten zijn gaan organiseren voor de Oerse tieners die op de middelbare school zitten. Op dit moment worden de activiteiten verspreid over het gehele jaar georganiseerd met als laatste actieve evenement een meerdaagse bivak met survival aspecten. De organisatie is nog jong maar toch inmiddels behoorlijk ervaren. Ze is opgericht in 2000 en al in 2002 werd ons werk beloond met de vrijwilligersprijs van Veldhoven. In 2005 zijn we een Stichting geworden.

 

Doel van het Comité

Het doel van het comité is om bij de opgroeiende jeugd in Oerle het gevoel om bij de dorpsgemeenschap te horen, te versterken. Dit willen we bereiken door op hen gerichte activiteiten te organiseren. Daarnaast zal ook het dorpsgevoel bij de ouders, die regelmatig als vrijwilligers worden opgeroepen om de activiteiten mede te ondersteunen, versterkt worden. Ook willen we de kinderen een actieve rol laten spelen door het organiseren van activiteiten en ze deel te laten nemen in het comité . Dit is voor hen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Natuurlijk zijn de activiteiten naast bovenstaande idealen vooral heel erg leuk.

 

De Doelgroep

De kinderen die deel kunnen nemen zijn de tieners uit Oerle. Ergens moet een grens gesteld worden. Daarom is deelname mogelijk indien aan de volgende twee voorwaarden wordt voldaan:

  • De kinderen moeten in Oerle wonen of er op de basisschool gezeten hebben.
  • De kinderen moeten in de eerste 4 leerjaren van het voortgezet onderwijs zitten. (Zo heb je nog eens geluk als je een keertje blijft zitten).

Het overgrote deel van de doelgroep neemt deel aan de activiteiten waarmee wij als comité natuurlijk erg blij zijn.

 

Geld (altijd interessant)

Als comité proberen we uit te komen met een sluitende begroting.  De kosten bedragen ongeveer € 250,- per deelnemer. De eigen bijdrage bedraagt slechts € 60,-. De kas wordt verder aangevuld door sponsoren, subsidie en niet te vergeten de Braderie die we zelf organiseren. De afgelopen jaren zijn we vrij goed rondgekomen met onze begroting!

 

Deelname

Iedereen die voor deelname in aanmerking komt, ontvangt een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de activiteiten. Opgeven doe je voor een heel seizoen. Mochten we iemand vergeten zijn, stuur ons dan a.u.b. een e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Website

Via onze website www.tcoerle.nl kun je je aan het begin van het seizoen als lid aanmelden en geven wij gedurende het seizoen jullie nadere actuele informatie over de diverse activiteiten. Check de website dus regelmatig!

 

Meegaan met de tijd

Hoe moeilijk dit ook moge zijn, we proberen altijd mee te gaan met de tijd. Vooral in de wereld van tieners verandert er jaarlijks wel het een en ander. En wie weet er beter wat er zich afspeelt dan de tiener zelf. Vandaar dat we periodiek aan de tieners vragen wat ze van de activiteiten vinden, zodat we onze activiteiten kunnen aanpassen aan de huidige wensen. Zo hebben we de afgelopen jaren een aantal wijzigingen doorgevoerd en proberen we m.n. bij de Bivak altijd een zo origineel mogelijk programma op te stellen. Ook communiceren we, naast de mail, via diverse media zoals Whatsapp, Instagram en Facebook (deze laatste met name voor de ouders).

We staan altijd open voor verbeteringen: laat ons dat vooral weten!

 

­